LES COLLINES DE WAVRE - Waver (België)


Details

Het bedrijvenpark “Les Collines de Wavre” ligt in de noordrand van Waver, in de onmiddellijke nabijheid van de E411. De eerste steen werd in 1995 gelegd en het park werd vervolgens in meerdere fasen aangelegd. Op die manier kon het perfect inspelen op de marktbehoeften. De eerste vijf fasen van het park beslaan een oppervlakte van 6,5 ha en omvatten tien gebouwen (35.000 m²).

Het park ligt in een kwaliteitsvolle omgeving met uitgebreide sociale infrastructuur en diensten in de buurt. De nadruk werd hier gelegd op een uitzonderlijke leefomgeving, waarbij bewust gekozen is voor hedendaagse kwaliteitsarchitectuur, de aanleg van pleintjes en ruime groenstroken, ondergrondse parkeerruimten, lage gebouwen, enzovoort.

De “Collines de Wavre” moest de uitstraling van een park hebben en om dat nog te versterken, heeft Codic ook ingezet op kunst: vijf beeldhouwwerken vormen er een heuse kunstpromenade.

De zesde ontwikkelingsfase van het park volgt dezelfde filosofie en zal worden gecertificeerd met het BREEAM-label.

Meer informatie

  • Ligging: Chaussée des Collines, Waver (B)
  • Oppervlakte: 35000 m2
  • Architect(en): Bureau Sigma 3 – Patrick van der Straeten - Landschapsarchitect: Jean-Noël Capart
  • Oplevering: in meerdere fasen tussen 1995 en 2010
  • Investeerder(s): provincie Waals-Brabant, Cofinimmo, Tribeca
  • Huurder(s): Abbott, Securex, PMGroup, Banque Degroof, Petercam, VR Intelligence, provincie Waals-Brabant, A.C. Nielsen, Waals Gewest, Sigma 3, Lhoist, Belfius, Ethias
  •  
  •  
  •  
  •