NOVALIS - Brussel (België)


Details

Oppervlakte : 13.400 m² (126 appartementen en 8 buurtwinkels)

De Residentie Novalis is gelegen in hartje Brussel, in de Noordwijk. De bouw ervan gebeurde ter compensatie van de kantoorgebouwen (Phoenix en Hendrik Conscience) die Codic langs de Koning Albert II-laan heeft neergezet en draagt bij tot het multifunctionele karakter van de Noordwijk. Het grote en onmiddellijke succes van de aangeboden appartementen toonde aan dat er wel degelijk interesse is voor stadsvernieuwing in deze wijk. Dat komt niet enkel door de uitzonderlijke geografische ligging (dicht bij trein, metro en de grote verkeersaders), maar ook door de kwaliteit van de architectuur, de gebruikte materialen en de omgeving.

De Residentie Novalis is opgetrokken rond een landschapstuin en telt 126 appartementen en 8 buurtwinkels. Aan de straatkant is de sfeer stedelijk en het materialenpalet van de gevels ligt in de neoklassieke lijn van de grote lanen van het stadscentrum, dat slechts op een boogscheut verwijderd is. Aan de tuinkant is de architecturale compositie gericht op gezelligheid en diversiteit.

Novalis kreeg in 2000 een Mipim Award en in 2001 de Prijs van de Gouden Regels voor Urbanisme.

Een project in samenwerking met CDP

Meer informatie

  • Ligging : Vooruitgangstraat, Weldadigheidstraat, Matheusstraat en Marktstraat, Brussel (B)
  • Oppervlakte : 13400m2
  • Parkings binnen : 113
  • Architect(en) : ASSAR
  • Investeerder(s) : Private kopers
  •  
  •  
  •  
  •